اسد
عدد المساهمات : 192 تاريخ التسجيل : 29/07/2010
| موضوع: تحبي سلطات بيتزا هت تفضلي هنا الجمعة أغسطس 06, 2010 10:27 am | |
| [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]سلطه الكول سلو : شرائح رفيعه كرنب شرائح رفيعه جزر مايونيز زبادى معلقه سكر تخلط جميع المقادير معا وتقلب جيدا وتترك بالثلاجه
سلطه الزبادى زبادى خيارة نعناع اخضر توم مفروم ملح بسيط وزيت الطريقة يضرب الزبادى ( النسلة )كويس اوى حتى يصير كاالطحينة وبعديت نقطع الخيلر الى قطع صغيرة اوى ويخلط على الزبادى وبعدين نحط باقى المكونات على الخليط ونقلب كويس اوى ويترك لمدة ربع ساعه ولو عاوزه تخفيها تزودى شوية لبن صغير
- صلصةالطماطم الحارة حبة طماطم 2 بصلة كبيرة او وسط بهارات (ملح\فلفل\شطة\بهارات) 2 معلقة طعام قرفة كمية مناسبة من مكرونة لسان العصفور محمرة فى زيت وجاهزة خل\زيت زيتون 1 فلفل حامى الطريقة:_ احضرى صينية فرن صغيرة وضعى فيها الطماطم والبصلة زى ماهما بس طبعا مقشرة البصل [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] وبندخلهم الفرن حوالى 10 دقايق لحد ما نحس انهم دبلوا بعد كدة نخلطهم بالخلاط مع اضافة كل البهارات السابقة معهم وشوية ماء او خل بس نضربهم ضربة واحدة بس مش كتير علشان ميبقاش عصير فى النهاية نضيف عليها لسان العصفور بس خلى بالك لانها حارة شوية
سلطة الفاصوليا البيضاء والخضراء:
1\2 كيلو فاصوليا خضراء وبيضاء ملح فلفل بهارات زيت شوية سكر بصلة صغيرة 3 فصوص توم مدقوق
الطريقة: تسلق الفاصوليا الخضراء والبيضاءفى ماء به القليل جدا من السكر السلق يكون خفيف اول ما نحس انهم مقرمشين نشيلهم ونصفيهم من الماء,بس خلى الماء علشان ناخد جزء يكون الصوص حمرى بصلة مع ثوم لحد ما يصفروا شوحى الفاصوليا البيضاء والخضراء فى البصل لفترة قليلة بعد كد نخلطهم مع البهارات والملح والفلفل وماء السلق كصوص
سلطة ال سوزن suzan (سلطة الفراخ بالكاتشاب):
فراخ بانية مقطعة مكعبات صغيرة ومسلوقة (العدد حسب الرغبة) ملح\فلفل\بهارات\قرفة كمية مناسبة من الكاتشاب والمايونيز خيار مخلل مقطع قطع صغيرة جدا زيت زيتون وقليل من الماء
الطريقة:_ نضع الكاتشاب على المايونيز ويضرب معا فى الخلاط ولو كان تقيل ضيفى قليل من الزيت كلما احتاجت حتى يخف سمك الخليط ثم نضع باقى البهارات والملح والفلفل ممكن نضرب الخيار المخلل مرة واحدة سريعة بالخلاط ويوزع على الخليط حيدى طعم مقرمش جميل وحيكون مش ظاهر اخر حاجة نضيف الفراخ السلوقة
| |
|